Informatie

Na het behalen van het B- of C-diploma en/of zwemvaardigheid biedt Rotterdam Swimming kinderen de gelegenheid kennis te maken met het wedstrijdzwemmen bij de ZwemAcademie.

Hier leren de kinderen alle technische basiselementen van de vier zwemslagen (Borstcrawl, rugcrawl, vlinderslag en schoolslag). Voor elk van deze slagen kun je een slagdiploma behalen. Daarnaast leren de zwemmers andere facetten van het wedstrijdzwemmen, zoals de wedstrijdduik en het wedstrijdkeerpunt

De nadruk ligt niet op prestatie, maar op plezier en het leren van techniek. Let wel, dat kan betekenen dat uw kind eerder of later een diploma krijgt dan een ander. Wij laten kinderen leren op hun tempo en niet op dat van anderen. Nadat de vier slagdiploma’s behaald zijn, kan een zwemmer doorstromen naar ons (top)zwemtraject; dan gaat het wedstrijdzemmen pas echt beginnen.

Als uw kind al begonnen is met wedstrijdzwemmen en zich graag bij Rotterdam Swimming verder wil ontwikkelen, vindt eerst een selectie plaats. Op grond van haar of zijn zwemkwaliteiten wordt uw kind dan in de juiste wedstrijdgroep geplaatst.

Interesse? Kom een keer een proeftraining bij ons doen.

 

Doelstellingen:

Centrale doelstelling in de ZwemAcademie is het werken aan de technisch vaardigheden voor het wedstrijdzwemmen. De basis voor het wedstrijdzwemmen wordt aangeleerd.
Wij doen dit met de filosofie: “Eerst goed, dan snel!” Plezier en vaardigheden staan centraal in plaats van winnen en succes. Wat gaat goed? En wat kan beter?

 

Leerdoelstellingen:

  • Techniek van de zwemslagen leren/verbeteren
  • Keerpunten, start en finish leren/verbeteren
  • Verbeteren zwemsnelheid
  • Leren van wedstrijdvaardigheden
  • Verbeteren teamvaardigheden

Contact

Rotterdam Swimming

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06 57625264
Facebook: @rotterdamswimming
Instagram: @rotterdamswimming